Onderkwart trap

Afhankelijk van de indeling van de woning kunnen wij een trap met onderkwart toepassen. Dit betekent dat het begin van de trap, aan de onderkant, een draai van 90 graden maakt. Daarom wordt dit ook wel een kwarttrap genoemd. De kwartdraai bestaat uit verdreven treden. De treden zijn aan de binnenkant dan minder breed dan aan de buitenkant. Op ongeveer een derde uit de buitenkant zijn alle treden even breed. Dit is de denkbeeldige looplijn die ervoor zorgt dat een onderkwart trap gemakkelijk beloopbaar is.

Welke opties zijn er?

Standaard houden we de volgende trapgatmaten aan: ongeveer 3200x950 mm of 3100x1000 mm Andere afmetingen zijn geen probleem, want alles is bij ons maatwerk. U heeft de keuze uit een open uitvoering, deels dichte of dichte uitvoering. Een onderkwart trap is ook mogelijk in combinatie met een lepe hoek voor eventueel leidingwerk. Daarnaast heeft u ook diverse keuzes voor het leuningwerk.

Afwerkingsmogelijkheden

Wij zorgen altijd voor de juiste afwerking van de onderkwart trap. Iedere trap wordt door ons behandeld om vochtinwerking te voorkomen. Andere afwerkingen zijn afhankelijk van de houtsoort. Zo worden vuren trappen altijd wit gegrond behandeld met een speciaal voor de trapindustrie ontwikkelde grondverf. Dit doen we ook met hardhouten trappen. Deze worden soms zelfs tweemaal blank behandeld en/of geschuurd. Een afwerking met wax is ook geen probleem voor eiken trappen.

Meer over onderkwart trappen

Wilt u graag meer informatie of heeft u nog vragen? Neemt u dan contact op met onze dealers. Zij vertellen u graag meer over de onderkwart en onze andere trappen.