Bovenkwart trap

Of een bovenkwart trap in uw huis past, is afhankelijk van de indeling. Een trap met bovenkwart maakt bovenaan een draai van 90 graden. Een onderkwart doet dit onderaan. Dit worden ook wel kwarttrappen genoemd. Bij de kwartdraai zijn de treden verdreven, wat inhoudt dat ze aan de binnenkant minder breed zijn dan aan de buitenkant. Op ongeveer een derde uit de buitenkant zijn alle treden wel even breed. Dankzij deze denkbeeldige looplijn is de trap gemakkelijk beloopbaar.

Dit zijn de verschillende opties:

Zo werken wij de bovenkwart af

Iedere bovenkwart trap wordt netjes afgewerkt. Zo geven we iedere houten trap een behandeling om vochtinwerking te voorkomen. Vervolgens kijken we naar de houtsoort voor verdere afwerkingen. Vuren trappen behandelen we altijd met een witte grondverf, die speciaal voor de trapindustrie is ontwikkeld. Hardhouten trappen kunnen deze behandeling zelfs tweemaal krijgen. Verder kunnen we eiken trappen met wax behandelen.

Heeft u nog vragen?

Wanneer u meer wilt weten over deze trapvorm en de afwerkingsmogelijkheden, dan kunt u contact opnemen met onze dealers. Zij geven u graag meer informatie over de bovenkwart en onze andere trappen.