Onderkwart trap

Afhankelijk van de indeling van de woning kunnen wij een trap met onderkwart toepassen. Dit betekent dat het begin van de trap, aan de onderkant, een draai van 90 graden maakt. Daarom wordt dit ook wel een kwarttrap genoemd. De kwartdraai bestaat uit verdreven treden. De treden zijn aan de binnenkant dan minder breed dan aan de buitenkant. Op ongeveer een derde uit de buitenkant zijn alle treden even breed. Dit is de denkbeeldige looplijn die ervoor zorgt dat een onderkwart trap gemakkelijk beloopbaar is.

Welke opties zijn er?

 

Afwerkingsmogelijkheden

Wij zorgen altijd voor de juiste afwerking van de onderkwart trap. Iedere trap wordt door ons behandeld om vochtinwerking te voorkomen. Andere afwerkingen zijn afhankelijk van de houtsoort. Zo worden vuren trappen altijd wit gegrond behandeld met een speciaal voor de trapindustrie ontwikkelde grondverf.  Hardhouten trappen worden één maal of twee maal voorzien van een fabrieksmatige grondlak.  Voor eiken hebben wij een selectie hardwax varianten. 

Bekijk afwerkingen

Meer over onderkwart trappen

Wilt u graag meer informatie of heeft u nog vragen? Neemt u dan contact op met onze commerciele binnendienst medewerkers. Zij vertellen u graag meer over de onderkwart trap en onze andere trappen.