Gaat duidelijk verder

Voor ontwikkelaars, bouwers en architecten

Veelgestelde vragen

Assortiment

Hoeveel treden krijgt de trap?

Dit is afhankelijk van de hoogte die uw trap overbrugt. Bij een traphoogte tussen 2900-3000mm gaat het om 16 treden.

Kan ik bij jullie een trap op maat laten maken?

Dat kan zeker. Wij hebben een eigen fabriek waar we jaarlijks ongeveer 21.000 trappen op maat maken. Voor ons is maatwerk dus geen enkel probleem als het gaat om bijvoorbeeld trappen, traphekken en trapleuningen.

Ik werk aan een renovatieproject en wil hiervoor graag een trap bestellen. Doen jullie dat ook?

Dat kan zeker. Wij maken ook trappen voor renovatieprojecten en denken hierin graag met u mee. Neem hiervoor contact op met onze maatwerk afdeling.

Welke houtsoorten zijn mogelijk?

Vurenhout is een populaire houtsoort, die veel gebruikt wordt bij trappen. Daarnaast bieden we ook andere houtsoorten aan, zoals essen en eiken. Bekijk alle houtsoorten. Onze klantenservice kan u hier meer over vertellen.

Kan ik ook bijvoorbeeld alleen houten treden of leuningen bestellen?

Ja, dat is mogelijk. Vanuit onze zusterorganisatie Fremeyer produceren en leveren wij ook leuningen, zowel recht als gebogen. U kunt hiervoor een offerte aanvragen via offerte@vios.nl

Ik heb wel eens iets gelezen over trapladen. Kan dat ook bij jullie?

Wij hebben inderdaad trapladen. Hierin kunt u eenvoudig allerlei spullen bewaren. U kunt de trapladen eenvoudig zelf monteren. Of wij kunnen dit voor u verzorgen. Lees hier meer over op onze pagina Assortiment.

Services

Komen jullie de trap(pen) inmeten?

Dit is zeker mogelijk. We doen dit nadat we opdracht hebben gekregen van u als aannemer. Lees hier meer over op onze pagina Services

Monteren jullie ook de hekwerken / muurleuningen / trapgataftimmeringen?

Ja, dit doen we ook. Dit is onderdeel van onze Aftimmerservice.

Ik heb iets gelezen/gehoord over veiligheidsproducten, wat houdt dat in?

Werken op een veilige bouwplaats is belangrijk en wij willen u hier graag bij ontzorgen. Dat doen we met onze NoRisk veiligheidsproducten. De NoRisk Trapgatkist is een uniek concept dat van uw trapgatsparing beveiligd tegen valgevaar tijdens de ruwbouwfase. Onze tijdelijke veiligheidshekken beschermen het personeel tegen valgevaar wanneer de trappen al zijn geplaatst maar het hekwerk nog niet. Meer weten? Bekijk dan onze pagina Services.

Wij willen de woningkopers graag meer keuzes aanbieden voor hun trappen. Wat bieden jullie hiervoor aan?

Wij hebben een unieke online koperskeuze module ontwikkeld, genaamd TrapSelect. Met deze online tool kunnen uw woningkopers de trappen naar wens upgraden. Toepassen voor uw project? Vraag de verkoopafdeling naar de mogelijkheden.

Bestellen & levertijden

Ik wil een trap door jullie laten produceren. Hoe kan ik bestellen?

Wat fijn dat u voor ons kiest! Wanneer u contact opneemt met onze klantenservice, dan zullen zij u verder helpen.

Welke levertijd houden jullie aan?

Wij hanteren een levertijd van circa zes weken na uw definitieve opdracht. Wilt u op de hoogte blijven of heeft u vragen over de status van een lopende opdracht? Neem dan contact op met onze afdeling Planning via 0348-505230 of planning@vios.nl

Ik ben benieuwd naar de status van mijn opdracht. Hoe kom ik daar achter?

Onze afdeling Planning vertelt u graag meer over de status van uw opdracht. Neem contact op via 0348-505230 of planning@vios.nl

Wanneer ontvang ik het tekenwerk van de trap(pen)?

Dat kan verschillen. Ons streven is om het tekenwerk vier weken voor levering definitief te hebben. Als wij de trap(pen) ook inmeten, ontvangt u de traptekening ter controle na het inmeten.

Op de traptekening is de trap linksom getekend, waarom is dit?

We tekenen alle trappen linksom, zo houden we eenheid in het aansturen van onze productie. Uiteraard kan een trap ook rechtsom worden uitgevoerd. Dit wordt dan aangegeven op de traptekening. 

Wanneer ontvang ik mijn offerte?

Als we een offerte voor u uitbrengen, ontvangt u deze normaal gesproken voor of op de door u gevraagde datum. Als dit niet bij de aanvraag is vermeld, kunt u uitgaan van circa een tot twee werkweken.

Welke betalingstermijn hanteren jullie?

Normaal gesproken hanteren we een betalingstermijn van 30 dagen na factuurdatum. Onze overeenkomsten zijn geldig onder de ontbindende voorwaarde dat het risico van insolventie van de koper, voor de verkoper wordt afgedekt door een door Atradius af te geven kredietlimiet.

De wet ketenaansprakelijkheid en de BTW-verleggingsregeling zijn op onze overeenkomsten niet van toepassing.

Garanties & reparaties

Wat is de garantietermijn op de trappen?

Op door ons geplaatste houten trappen geldt een garantie van zes jaar. Deze termijn is conform de voorwaarden van de NBvT.

Er is een beschadiging op de trap gekomen, hoe kan dit worden hersteld?

Het beste kunt u hiervoor contact opnemen met onze afdeling Service. De beschadiging wordt dan samen met u bekeken en er wordt gekeken hoe het hersteld kan worden.

Showroom

Kunnen woningkopers bij jullie langskomen in een showroom?

Wij hebben een Trappen Inspiratie Centrum in Doetinchem waar woningkopers op afspraak langs kunnen komen om inspiratie op te doen en keuzes te maken voor de trappen in hun woning. Een afspraak maken van door contact op te nemen met de heer Roy te Pas, 0315-395861 of via tepas@vios.nl.

Bij onze hoofdvestiging in Driebruggen hebben wij een showroom waar wij een beperkter assortiment kunnen laten zien. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze verkoopafdeling via 0348-505200 of verkoop@vios.nl

Architecten

Kunnen jullie ook IFC of CAD bestanden aanleveren?

Ja, dat is mogelijk. Voor een aantal veelgebruikte trappen kunt u terecht in onze trap configurator. Voor afwijkende maatvoeringen modelleren we IFC-bestanden op maat. Dit gebeurt echter alleen als we de trappen in opdracht hebben via een aannemer.

Overige vragen

Werken jullie in heel Nederland?

Ja, we leveren en monteren trappen in het hele land.

Is het hout dat jullie gebruiken FSC® gekeurd?

We werken vooral met hout dat het FSC®-keurmerk heeft en dus voldoet aan de eisen van Goed Bosbeheer (zie downloads voor ons certificaat). Daarnaast zijn wij ook STIP-gecertificeerd, wat inhoudt dat wij alleen nog maar hout uit duurzaam & verantwoord beheerde bossen gebruiken.

Hoe weet ik dat een trap van jullie veilig en verantwoord is?

Dat vinden we bij VIOS Trappen erg belangrijk. Daarom beschikken we over de volgende keurmerken.

  1. We werken enkel met hout dat het FSC-keurmerk heeft en dus voldoet aan de eisen van Goed Bosbeheer (zie downloads voor het certificaat).
  2. Wij zijn STIP gecertificeerd, wat inhoudt dat wij alleen verantwoord geproduceerd hout toepassen en bewerken.
  3. Onze KOMO-kwaliteitsverklaring laat zien dat onze bouwproducten of -processen voldoen aan het Bouwbesluit, Bouwstoffenbesluit en andere overheids- en markteisen. Wij bezitten het KOMO-attest Houten Trappen met nummer 20848/12.
  4. Daarnaast zijn we lid van de Nederlandse Branchevereniging voor de Timmerindustrie.
  5. Verder zijn wij VCA-gecertificeerd onder nummer 2010601 (zie downloads voor het certificaat).

Wat is de +35mm die vermeld staat bij de traphoogte op mijn traptekening?

Dit is een extra lengte aan de onderzijde van de trap die in de cementdekvloer verdwijnt. Hierdoor staat de trap steviger in de woning. Dit heeft geen invloed op de netto traphoogte. U vindt hiervoor meer informatie in de documenten in downloads.

Staat uw vraag er niet tussen?

Stel uw vraag