Afwerkingsmogelijkheden

Voor iedere trap kiezen we de juiste afwerking, die past bij de houtsoort. Dit is heel belangrijk, omdat onbehandeld hout gevoelig is voor vochtinwerking. Dit kan nadelige gevolgen hebben. Daarom kiezen wij altijd de juiste afwerkingsmogelijkheden, waarbij we verfsoorten gebruiken die speciaal zijn ontwikkeld voor de trappenindustrie. Vrijwel al onze verfsoorten worden geleverd door Anker Stuy. 

Vuren trappen

Sinds begin 2018 hebben wij onze nieuwe lakstraat in gebruik genomen. Er is wereldwijd geen trappenfabriek die beschikt over een verfstraat met deze hoogwaardige technologie. Vuren trappen worden vrijwel altijd wit gegrond behandeld met een speciaal voor de trappenindustrie ontwikkelde grondverf. Deze grondverf is geschikt als basisbehandeling. Met de verfstraat minimaliseren we de verspilling en zorgen we voor een perfecte grondlaag. Meer weten over deze lakstraat? Klik dan hier

Hardhouten trappen

Hardhouten trappen kunnen ook wit gegrond worden behandeld, zoals vuren trappen. Vaak worden hardhouten trappen echter blank behandeld met een watergedragen grondlaag. Dit kan worden uitgebreid met een tweede behandeling, inclusief tussentijds schuren. Hierdoor wordt de trap fabrieksmatig optimaal voorbereid. Eenmalige afschildering in het werk door een schilder is daarna vaak voldoende voor oplevering.

Eiken trappen

Bij eiken trappen zijn ook andere afwerkingen mogelijk, zoals een hardwax behandeling. Hiervoor maken we gebruik van de Aplexol Hardwax Rapid van Ankerstuy. Hiermee behoudt de trap zijn natuurlijke bescherming, maar de wax biedt ook de nodige bescherming. De hardwax is samengesteld op basis van speciale bindmiddelen, olie en wax. 
Bekijk hier de verschillende afwerkingen.

 Hardwax afwerkingen

Eigen verfstraat

Het hele proces van trappen verven hebben wij anders ingericht. Wij werken hiervoor met een verfstraat. Dit is een wereld van verschil. Het gaat hier om machines van wel 60 meter lang, waarin een trap sneller, netter en strakker geverfd kan worden. Hierdoor wordt er minder geknoeid en is er veel minder verfverlies. Wij zijn hierin uniek in Nederland.

Vragen over afwerkingsmogelijkheden?

De afwerkingsmogelijkheden verschillen per houtsoort. Wanneer u hier meer over wilt weten, kunt u contact opnemen met onze verkoopafdeling. Onze experts geven u graag antwoord op uw vragen.

Contact met verkoopafdeling