VIOS Trappen sorteert voor op de toekomst

Waarborg voor continuïteit en werkgelegenheid

Op 15 mei j.l. is VIOS Trappen gewisseld van aandeelhouder. VIOS-directeuren Hans Diekema en Jaap Mullié hebben in Anders Invest en Dirk Bergman overname-partners gevonden die de toekomst van VIOS gaan voortzetten op de weg die al jaren geleden werd ingeslagen: Samenwerking, innovatie, kwaliteit en continuïteit. In de afgelopen jaren is VIOS - dankzij overnames en autonome groei – tot de grootste en modernste trappenfabriek van Nederland uitgegroeid. De plezierige organisatiestructuur en de loyale medewerkers maken VIOS tot wat het werkelijk is: Een betrouwbare en succesvolle toeleverancier voor alle bouwkundige aannemers.

Een volgende stap in een rijke historie
In 1914 werd VIOS opgericht. In de afgelopen 105 jaar is het bedrijf slechts vier keer gewisseld van eigenaar, voor het laatst in 2003 naar de directie Hans Diekema en Jaap Mullié. Meer dan een eeuw historie bewijst dat deze nieuwe overname een volgende stap gaat zijn in een rijke historie van houtbewerking. Ook trapleuningenfabriek Fremeyer maakt deel uit van de overname, evenals het Trappen Inspiratiecentrum in Doetinchem. De firma is klaar voor de toekomst, mede dankzij de omvangrijke investeringen in de laatste jaren. Een nieuwe, geautomatiseerde lakstraat en een volledig nieuw workflow-systeem zorgen dat een trap tegenwoordig in nog geen vier uur kan worden geproduceerd.

Anders Invest is anders
Investeerder Anders Invest en nieuwe directeur Dirk Bergman (minderheidsbelang) nemen alle aandelen in VIOS over. Anders Invest investeert voor de lange termijn in nog 14 andere Nederlandse MKB-maakbedrijven. Anders Invest bestaat uit een dynamisch team van betrokken mensen, allen met een industriële achtergrond. Anders Invest heeft 160 investeerders op de achtergrond. Klantwaarde, transparantie en een focus op de lange termijn zorgen dat bedrijven bij Anders Invest hun eigen kracht kunnen blijven ontwikkelen. Nieuwe VIOS-directeur Dirk Bergman heeft een ruime ervaring opgebouwd in de wereld van hout en bouwmaterialen: “VIOS is een prachtbedrijf dat de toekomst met vertrouwen tegemoet ziet. Ik zie meer dan voldoende uitdagingen om het succes van VIOS in de komende jaren verder uit te bouwen, met een team van betrokken en loyale medewerkers.”

Afscheid met een gerust hart
Vanaf 1996 stonden Hans Diekema en Jaap Mullié samen aan het roer van VIOS en bouwden ze de onderneming uit tot marktleider in Nederland.
Hans Diekema: “In 2003 kreeg ik de prachtige kans om VIOS – samen met Jaap – over te nemen van de eigenaren van toen. Ik beschouw de afgelopen jaren als een mooie tijd. Ik zal altijd met trots terugkijken op deze tijd. En ik woon te dichtbij om niet af en toe even op de koffie te komen.”
Jaap Mullié: “We namen afscheid van de kozijnenproductie, we namen vier trappenfabrieken en een leuningfabriek over, we groeiden van 8.000 trappen in 2003 naar 22.000 trappen per jaar in 2018. Onvergetelijke herinneringen die ik altijd zal blijven koesteren. Maar het ware kapitaal van VIOS waren en zijn de mensen. De samenwerking, het samen zoeken naar oplossingen, het steeds weer verbeteren van onze processen, dat ga ik het meeste missen.”

Meer informatie:
Dirk Bergman – 0653 291328 - bergman@vios.nl

Nieuw bankrekeningnummer:
NL63 RABO 0341 5025 53