VIOS eerste Nederlandse trappenproducent met STIP-Certificaat

Wij zijn de eerste trappenproducent van Nederland die het STIP-Certificaat heeft verkregen. Het werd aan de directie uitgereikt tijdens het VIOS-KlantEvent op 21 juni j.l. Astronaut André Kuipers hield een gloedvol betoog over de staat waarin onze planeet verkeert. “Bedrijven moeten hun verantwoordelijkheid nemen”, zo sprak hij het publiek toe.

VIOS-directielid Jaap Mullié: “We werken al jaren met FSC®-hout, maar daarmee hadden we de duurzaamheidscirkel nog niet rond. FSC® is een productkeurmerk, dat liet nog steeds mogelijkheden open voor onze opdrachtgevers om trappen te bestellen van niet-FSC®-hout. Dit STIP-Certificaat is een bedrijfskeurmerk. Vanaf nu kan VIOS alleen nog maar trappen leveren uit duurzaam beheerde bossen, wereldwijd. Dat is voor ons een hele bewuste keuze.”

Duurzaamheid is een must

Ook directielid Hans Diekema benadrukt de verantwoordelijkheid van VIOS voor toekomstige generaties: “Wij zijn marktleider in de Nederlandse trappenmarkt. Dat schept verplichtingen. Die pakken wij op. Wij hopen dat onze opdrachtgevers ons steunen in deze missie. Want we zullen het met z’n allen moeten doen. En opdrachtgevers die toch een trap willen van niet-duurzaam hout, die kunnen we niet anders dan teleurstellen. Duurzaamheid is een must.”

STIP (Sustainable Timber in Place)-Certificaat uitgereikt

SKH-directeur Oscar van Doorn reikte het certificaat uit aan de beide VIOS-directeuren: “Ook wij als SKH zijn trots dat zo’n toonaangevende speler in de Nederlandse markt dit dappere besluit heeft genomen. Dit zal een mooi voorbeeld zijn voor velen in de bouwsector. Hout is een veel duurzamere grondstof dan metaal of kunststof, op voorwaarde dat het verantwoord hout is. Met dit certificaat bewijst VIOS haar inzet voor onze planeet en voor onze bouwsector.”