Grootste investering ooit

Met de komst van de verfstraat wordt de hele productie bij VIOS op een andere manier ingericht, maar met deze investering alleen zijn we er nog niet. In een eerder nieuwsitem vertelden we over onze nieuwe lakstraat. Een investering van van € 900.000. Deze lakstraat in combinatie met ons nieuwe railsysteem zorgt ervoor dat alle traponderdelen van bewerking naar bewerking gaan, met een snelheid van 5 meter per minuut. Een totale investering van € 2.000.000

Railtechniek van Herwijnen BV is verantwoordelijk geweest voor deze realisatie. De nieuwe productdragers doen een beetje denken aan ski-stoeltjes in Oostenrijk. Voor een bewerking kan een medewerker de productdrager uit de rail trekken, de bewerking doen en vervolgens de productdrager weer inlussen in de rail. Iedereen bepaalt zo zijn eigen tempo, de rail zorgt voor het transport tussen de verschillende bewerkingen. 

Alle 60 productdragers zijn voorzien van een code-ship. Zo kan computergestuurd worden bewaakt dat de goede onderdelen op de juiste plek komen. 

Over rails!