Gaat duidelijk verder

Voor ontwikkelaars, bouwers en architecten

Een mooie nieuwe trap maken of de trap prachtig renoveren? VIOS neemt meerderheidsbelang in TrapXpress

Vios Houttechniek Holding B.V. heeft per 26 april 2021 een meerderheidsbelang verkregen in TrapXpress B.V., één van de drie grootste traprenovatie bedrijven in Nederland. Met deze stap verwacht Vios nog succesvoller te zijn in het aanbieden van mooie trappen voor alle doelgroepen: van nieuwbouw tot renovatie. Binnen de Vios Houttechniek Holding zijn met de toevoeging van TrapXpress de belangrijkste aspecten van het trapgat ingevuld: Vios Trappen B.V. (houten trappen op maat), Fremeyer B.V. (leuningen op maat) en TrapXpress B.V. (traprenovatie).

Trapconfigurator voor de moderne woningkoper

Vios is producent en leverancier van circa een kwart van alle trappen in nieuwbouwwoningen in Nederland. Hiermee is veel ervaring opgedaan met de behoeften van zowel vooruitstrevende aannemers als met de moderne woningkopers. Het bieden van keuzevrijheid aan kopers van nieuwbouwwoningen is een belangrijk speerpunt.

Met de ontwikkeling van een configurator/ keuze software ‘TrapSelect’ biedt Vios woningkopers sinds 2019 de mogelijkheid om hun trappen naar eigen wens samen te stellen, zonder het bouwproces van de aannemer te verstoren. Deze nieuwe techniek, gecombineerd met de eigen montage- en aftimmerteams van Vios, versterkt het partnerschap tussen aannemers en Vios. Vios verzamelt veel kennis van de wensen en het koopgedrag van de moderne woningkopers en helpt aannemers hier beter op in te spelen. Traprenovatie van TrapXpress zal snel aan deze trapconfigurator van Vios worden toegevoegd.

Gazellen Award

TrapXpress B.V. is specialist in levering en montage van overzettreden voor trappen, direct aan de consument. Met het aanbod van hoogwaardige traprenovatie producten gecombineerd met een team van vakkundige monteurs is het bedrijf uitgegroeid tot een belangrijke speler in deze markt. Een klantwaardering van 9,3 en het CBW keurmerk zijn voorbeelden van de succesvolle aanpak. Ook is het bedrijf al drie jaar op rij winnaar van FD Gazellen award voor sterk groeiende bedrijven in Nederland.

Toekomst en synergie

Na de overname zal TrapXpress directeur Danny Withaar de activiteiten van het bedrijf onder de huidige naam zelfstandig voortzetten op de locatie in Zwolle. Wel zien zowel Vios als TrapXpress zeer veel mogelijkheden om van elkaars kennis, expertise en productaanbod gebruik te maken. De toevoeging van overzettreden is een verrijking van het brede product- en dienstenaanbod binnen de Vios groep en stelt het bedrijf in staat om nog flexibeler in te spelen op de wensen van de moderne consument en van de vooruitstrevende aannemer. Zowel in de nieuwbouw- als renovatiemarkt.