Tweekwart trappen

Wanneer de indeling van de woning hierom vraagt, kunnen wij van VIOS Trappen een passende tweekwart trap leveren. Deze draait twee keer, in tegenstelling tot onderkwart en bovenkwart die maar één keer draaien. Tussen de twee kwartdraaien zit een aantal rechte treden. Bij de kwartdraaien zijn de treden verdreven: ze zijn aan de binnenkant minder breed dan aan de buitenkant. Op ongeveer een derde uit de buitenkant zit een denkbeeldige looplijn, waar de treden even breed zijn en de trap dus gemakkelijk beloopbaar is.

Welke opties zijn er?

Ruime keuze in afwerking

Wij zorgen altijd voor de juiste afwerking van de tweekwart trap. Iedere trap wordt door ons behandeld om vochtinwerking te voorkomen. Andere afwerkingen zijn afhankelijk van de houtsoort. Zo worden vuren trappen altijd wit gegrond behandeld met een speciaal voor de trapindustrie ontwikkelde grondverf.  Hardhouten trappen worden één of twee maal voorzien van een fabrieksmatige grondlak. Voor eiken hebben wij een selectie hardwax varianten. 

Bekijk afwerkingen

Interesse in de tweekwart trap?

Wilt u graag meer informatie over de tweekwart of heeft u specifieke vragen? Neem dan gerust contact op met onze verkoopafdeling. Zij geven u graag antwoord op al uw vragen.