Bovenkwart trap

Of een bovenkwart trap in uw huis past, is afhankelijk van de indeling. Een trap met bovenkwart maakt bovenaan een draai van 90 graden. Een onderkwart doet dit onderaan. Dit worden ook wel kwarttrappen genoemd. Bij de kwartdraai zijn de treden verdreven, wat inhoudt dat ze aan de binnenkant minder breed zijn dan aan de buitenkant. Op ongeveer een derde uit de buitenkant zijn alle treden wel even breed. Dankzij deze denkbeeldige looplijn is de trap gemakkelijk beloopbaar.

Dit zijn de verschillende opties:

Zo werken wij de bovenkwart af

Wij zorgen altijd voor de juiste afwerking van de bovenkwart trap. Iedere trap wordt door ons behandeld om vochtinwerking te voorkomen. Andere afwerkingen zijn afhankelijk van de houtsoort. Zo worden vuren trappen altijd wit gegrond behandeld met een speciaal voor de trapindustrie ontwikkelde grondverf.  Hardhouten trappen worden één maal of twee maal voorzien van een fabrieksmatige grondlak. Voor eiken hebben wij een selectie hardwax varianten. 

Bekijk afwerkingen

Heeft u nog vragen?

Wanneer u meer wilt weten over deze trapvorm en de afwerkingsmogelijkheden, dan kunt u contact opnemen met onze verkoopafdeling. Zij geven u graag meer informatie over de bovenkwart en onze andere trappen.