Tweekwart trappen

Wanneer de indeling van de woning hierom vraagt, kunnen wij van VIOS Trappen een passende tweekwart trap leveren. Deze draait twee keer, in tegenstelling tot onderkwart en bovenkwart die maar één keer draaien. Tussen de twee kwartdraaien zit een aantal rechte treden. Bij de kwartdraaien zijn de treden verdreven: ze zijn aan de binnenkant minder breed dan aan de buitenkant. Op ongeveer een derde uit de buitenkant zit een denkbeeldige looplijn, waar de treden even breed zijn en de trap dus gemakkelijk beloopbaar is.

Wat is mogelijk?

Ruime keuze in afwerking

Iedere tweekwart wordt netjes afgewerkt in onze eigen fabriek. Onbehandeld hout is namelijk gevoelig voor vocht. Daarom zorgen we altijd voor de juiste behandeling, die per houtsoort verschillend kan zijn. Voor eiken trappen is een afwerking met hardwax een optie. Vuren trappen worden vrijwel altijd wit gegrond behandeld met een speciale grondverf. En hardhouten trappen worden blank behandeld met een watergedragen grondlaag. De schilder kan de tweekwart dan in de juiste kleur aflakken.

Interesse in de tweekwart trap?

Wilt u graag meer informatie over de tweekwart of heeft u specifieke vragen? Neem dan gerust contact op met onze dealers. Zij geven u graag antwoord op al uw vragen.